Bienertovi aneb Dlouhá cesta spravedlnosti (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, Růžena Andělová, Dietmar Peters, Václav Strnad, Karel Havlíček, Irena Balínová, Ing. Karel Stein, Petr Horák, Jiří Čunát.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 22. 1. 2012 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … (30 min.).

Lit.: Motl, Stanislav: Bienertovi aneb Dlouhá cesta spravedlnosti. In web ČRo 22. 1. 2012 (anotace). – Cit.: Ten případ tehdy otřásl veřejností. Obětí brutální vraždy se tehdy stali dva staří lidé. Jednomu z nich bylo 81 let a druhému o dva roky méně.

Smrt bratrů Františka a Eduarda Bienertových, sudetských Němců, kteří se narodili a žili v severočeském Šluknově, byla v 90. letech vděčným námětem novinářů. Mnozí tušili senzaci: psali a hovořili o spiknutí tajných služeb, o blíže nespecifikované pomstě. Hypotéz byla spousta. Pak ale zájem médií vychladl.

A právě v této době se Stanislav Motl rozhodl pátrat na vlastní pěst dál. Případ zavražděných bratří Bienertů mu nedal spát a posléze se stal součástí nejenom jeho profesního, ale také osobního života. Cesta za spravedlností mu totiž trvala více než 10 let.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)