Šakal u Vltavy (2012)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, komentátor ČRo Milan Slezák.

Připravil Český rozhlas v roce 2012. Premiéra 11. 3. 2012 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … (30 min.).

Lit.: Motl, Stanislav: Šakal u Vltavy. In web ČRo 11. 3. 2012 (anotace ČRo). – Cit.: Je považován za Usamu bin Ladina 70. a 80. let minulého století. Svého času byl nejhledanějším teroristou planety.

Osobně se přihlásil ke stovce teroristických útoků, při nichž zahynuly takřka dva tisíce lidí. Iljič Sanchéz Ramiréz, známý spíše jako Carlos nebo Šakal. Kdysi přesvědčený marxista, nyní horlivý islámista. Také ale okouzlující muž, milující dobré pití a krásné ženy.

Přestože si ve francouzském vězení odpykává dvojnásobně doživotní vězení, stále komunikuje s médii, poskytuje rozhovory, píše knihy. A stále zdůrazňuje, že světová revoluce přijde prý co nevidět.

Říká se, že jednou ze zemí, kde Šakal v dobách své největší „slávy“ často pobýval, byla Praha. Stanislav Motl se tedy vydal po pražských Šakalových stopách. Podařilo se mu nakonec objevit nejenom písemné, ale dokonce i obrazové svědectví jeho pražského pobytu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)