Poslední láska K. H. Franka (2012)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, archivář Martin Myšička, Lubomír Jungbauer, pamětníci Ing. Ladislav Majer, Jiří Vonásek, Věra Kudláčková. Ze záznamu hovoří dr. plk. Bohuslav Etcher (7. 8. 1945), studenti zatčení za heydrichiády, lidické ženy Marie Kohlíčková a Jarmila Nová.

Připravil Český rozhlas v roce 2012. Premiéra 4. 11. 2012 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … (30 min.).

Lit.: Motl, Stanislav: Poslední lásku K. H. Franka představí 4. listopadu Stopy, fakta, tajemství … In web ČRo 4. 11. 2012 (anotace). – Cit.: Karl Hermann Frank. Už tohle jméno vyvolává, i po desetiletích, v mnohých lidech hrůzu. O muži, který se stal, v někdejším Protektorátu Čechy a Morava, jedním ze symbolů nacistických zločinů, bylo už hodně napsáno.

Víme o tom, že byl po válce dopaden a v Praze odsouzen k trestu smrti. Už méně však víme o jeho rodině, dětech a hlavně krásné manželce, lékařce, která pocházela z Mostu. Stanislav Motl se rozhodl pátrat po jejím poválečném osudu a také po osudu jejich dětí.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)