Mrtví ze Slapton Sands (2013)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla.

Připravil Český rozhlas v roce 2013 (30 min.). Premiéra 24. 2. 2013 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … (ČRo 2 Praha, 10:30-11:00).

Lit.: Motl, Stanislav: Mrtví ze Slapton Sands. In web ČRo 24. 2. 2013 (anotace). – Cit.: Po celá desetiletí se o té události takřka vůbec nemluvilo. O tom, že v oblasti jihoanglické pláže Slapton Sands zahynulo téměř 800 amerických vojáků.

Bylo to na jaře 1944, dva měsíce předtím, než se spojenečtí vojáci vylodili na pobřeží Normandie. Proč se ale o mrtvých ve Slapton Sands tak dlouho nemluvilo? Proč jsou dodnes některé podrobnosti, týkajících se okolností jejich smrti, stále utajované?

Jakoby ty nešťastné oběti i po letech vadily. Jakoby nezapadaly do konečného obrazu největší výsadkové akce všech dob, jak se říká Operaci Overlord.

Se Stanislavem Motlem se pokusíme alespoň poodhalit tajemství jednoho vojenského cvičení, které se změnilo v neplánovaný masakr.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)