Náš člověk v Praze (2013)

Setkání s novinářem A. J. Liehmem. O návratech, přátelích a o tom, jak se na vlast dívá člověk z exilu a jak z domova, hovoří A. J. Liehm. Připravil Martin Groman. Dramaturg Tomáš Černý.

Natočeno 2013. Premiéra 15. 6. 2013 (ČRo 3 Vltava, 9:45 – 11:00 h.;  75 min) v cyklu Víkendová příloha stanice Vltava. Repríza 19. 4. 2014 (ČRo 3 Vltava, 10:00 – 11:00 h.; 60 min.!) v cyklu Víkendová příloha stanice Vltava.

Pozn.: Před několika lety o něm vznikl televizní medailon, který se jmenoval Náš člověk v Paříži. Dnes žije opět v Praze a připravuje k vydání soubor svých textů psaných pro exilové listy Jiřího Pelikána. Navázal v nich na články, které vycházely v 60. letech v pražských Literárních novinách pod pseudonymem Dalimil. Kdo všechno za pseudonymem stál a co tyto texty znamenaly pro české a slovenské čtenáře před Liehmovým exilem a po něm? (anotace 2013)

Pozn. 2: Před několika lety o něm vznikl televizní medailon, který se jmenoval Náš člověk v Paříži. Dnes žije opět v Praze, oslavil tu devadesátiny a před pár týdny vyšel soubor jeho textů psaných pro exilové listy Jiřího Pelikána. O návratech, přátelích a o tom, jak se na vlast dívá člověk z exilu a jak z domova, hovoří s A. J. Liehmem Martin Groman. (anotace 2014)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

[…] pořad o jednom dýmkaři, s jedním novinářem. Ještěže jsme před prázdninami stihli pořad s A. J. Liehmem, jinak nevím. Nevím. A pak že […]

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)