Životopisy – Jan Eskymo Welzl 1/5 (2013)

Marcela Antošová. Příběh polárníka, lovce, vynálezce, soudce a eskymáckého náčelníka. Technická spolupráce Michal Zelinka. Režie Radim Nejedlý.

Pořadem provází Marcela Antošová. V archivních záznamech účinkují Karel Höger, Jiří Pecha, Miroslav Donutil, Pavel Zatloukal, prof. Jan Vanýsek, Jan Vodárek, Jožka Golombková, prof. Rudolf Krejčí.

Připravil Český rozhlas Brno v roce 2013 (5 x 12 min.). Premiéra ve dnech 16.–20. 9. 2013 na regionálních stanicích ČRo v cyklu „Životopisy – příběhy slavných i neslavných“.

Pozn.: Jan Welzl, původně zámečník, ale hlavně polárník, lovec, vynálezce, soudce a eskymácký náčelník tento víkend v Životopisech. Během třiceti let „na zlatém severu“ zažil neuvěřitelná dobrodružství, která uslyšíte i vy – ve vzácných archívních vzpomínkách jeho současníků. Pořadem, který je natočen ve dvou časových rovinách – v roce 1983 a v roce 2013, provází autorka životopisu Marcela Antošová. V archivních záznamech účinkují: Karel Höger, Jiří Pecha, Miroslav Donutil a Pavel Zatloukal. Režii má Radim Nejedlý. Připravila Tvůrčí skupina Brno. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)