V srdci pekla (2013)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Mistr zvuku Tomáš Gsöllhofer. Spolupracovali Jitka Borkovcová, Libor Vacek a Dan Moravec. Režie Vlado Príkazský.

Účinkuje Stanislav Motl. Ze záznamu hovoří pamětnice Anna Peková, Alfréd Technik a Miloslav Disman.

Připravil Český rozhlas v roce 2013 (30 min.). Premiéra 13. 10. 2013 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 161 (ČRo 2 Praha, 10:30-11:00).

Pozn.: Bylo jich třicet? Ne všichni byli po válce identifikováni. Stanislavu Motlovi se do dnešního dne podařilo najít jména 23 z nich. Tito muži se jedné noci se ocitli v srdci pekla. Ti, co přežili, nikdy nezapomněli. Nemohli. Prožili totiž nejstrašnější noc v životě. To když z nich němečtí nacisté udělali hrobaře. Hrobaře v Lidicích. Leckdo si dnes myslí, že o Lidicích, o tom, co se tam 10. června 1942, odehrálo, bylo už řečeno všechno. Jenomže Lidice mají dodnes spoustu tajemství. A jedním z těch tajemství je osud muže, který uprostřed ohnivé lidické apokalypsy našel odvahu a sílu zazpívat. Zazpívat Dvořákovo Rekviem. Jméno toho muže – Karel Langendorf. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)