Válečníci v klotových rukávech (2013)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Zvuk Tomáš Gsöllhofer. Spolupráce Jitka Borkovcová, Libor Vacek a Dan Moravec. Režie Vlado Príkazský.

Účinkují Stanislav Motl, Jiří Kraus, dr. Tomáš Jelínek.

Připravil Český rozhlas v roce 2013 (30 min.). Premiéra 10. 11. 2013 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 165 (ČRo 2 Praha, 10:30-11:00).

Pozn.: Jedna z největších a nejlépe organizovaných loupeží v novodobých dějinách – v době německého nacismu. Podílely se na ní banky a pojišťovny. Cíl – zbavit Německo a další okupované země nepřátel Hitlerovy třetí říše, především Židů. Než však byli tito lidé zplynováni nebo popraveni, bylo zapotřebí je okrást. Pro tyhle účely měli nacisté dokonale organizovanou armádu. Její příslušníci nebojovali v zákopech, ale v kancelářích. Byli to například bankovní úředníci, zaměstnanci pojišťoven… Loajální, pracovití, systematičtí. A hlavně – mimořádně nebezpeční. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)