Dobre utajená smrť (Dobře utajená smrt, 1998)

Ľudovít Petraško. Rozhlasová hra. Redakce Jozef Lenhart. Zvuková realizace Dana Reková, Andrej Kubík, Vladimír Mihálek. Režie Ria Paldiová.

Účinkují Jozef Šimonovič, Soňa Ulická, Vladimír Štefuca, Igor Čillík, Ján Mistrík, Peter Sklár, Milan Bartošek, Ivan Laca, Ján Valentík.

Nastudoval Slovenský rozhlas Bratislava v roce 1998. Premiéra 13. 5. 1998 (60 min.). Reprízy 16. 5. 1998,  8. 7. 1998, 11. 7. 1998.

Pozn.: „Och, ako trpím“, boli údajne posledné slová cisára Napoleona Bonaparte I., jedného z najmocnejších mužov tohto sveta. Podobne ako jeho život, je legendami opradená aj jeho smrť. Jej tajomstvo sa dnes ukrýva pod kupolou parížskej invalidovne na dne malého porfírovaného sarkofágu. To je umlčaná pravda o posledných hodinách jedného z najsilnejších a najslávnejších mužov sveta, spupného korzíčana, ktorého kariéra bola od začiatkov sprevádzaná nenávisťou a politickými intrigami angličanov. Pravdepodobne oni zosnovali na ostrove Svätej Heleny jeho predčasnú smrť. A možno to bol niekto celkom iný… (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)