Klára a roboti (2014)

Radek Bachratý. Původní pohádková hra. Produkce Silvia Lukáčová. Hudební dramaturgie Katarína Bielčíková. Zvuk Ľubica Olšovská. Dramaturgie Zuzana Grečnárová. Režie Táňa Tadlánková.

Osoby a obsazení: školník Zdeno Tabuľa / Berco / Jasom / Číro (Peter Marcin), třídní učitel Daniel Dobrák / inspektor Gebuľa / Peťo (Richard Stanke) a ředitelka Leontýna Kriedová / Klára / Anička / Jana (Helena Geregová).

Připravil Slovenský rozhlas pro RTVS v roce 2014 (37 min.). Premiéra 1. 8. 2014 (SRo 8 Rádio Litera). Repríza 3. 4. 2019 (SRo Rádio Junior, 5:00 h).

Lit.: Vlasková, Rozália -  Dianišková, Veronika: Bláznivý týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 3. 4. 2019 (článek). – Cit.:  (…) Klára práve nastúpila do prvej triedy, stala sa školáčkou. Najprv si myslí, že spozná svoju pani učiteľku, ale namiesto toho príde učiteľ (Richard Stanke). A potom im práve on spolu s pani riaditeľkou Leontínou Kriedovou (Helena Geregová) dovolia priniesť si do školy svoju obľúbenú hračku. Niekto si prinesie Barbie, niekto transformera, ale Klára… tá má celkom bláznivý nápad. Prinesie si svojich robotov. V škole pracuje pravdaže aj školník, pán Zdeno Tabuľa (Peter Marcin). A bláznivé je aj to, že títo traja herci (Richard Stanke, Helena Geregová, Peter Marcin) musia stvárniť aj prváčku Kláru, jej dvoch robotov, niekoľkých jej spolužiakov, zdanlivo nepolepšiteľného záškoláka Berca a školského inšpektora Gabriela Gebuľu. Ako to celé dopadne, to sa dozviete v rozprávkovej hre Radka Bachratého Klára a roboti. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Repríza 12.11.2023, 8:00 h. SRo Regina

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)