O čarodějné Mechtildě, pačesaté Rézi a voňavém puškvorci (2007)

Pohádka. Milena Mathausová. Hudba Petr Mandel. Dramaturgie Václava Ledvinková. Režie Ivan Chrz.

Osoby a obsazení: Mechtilda (Blanka Bohdanová), Rézi (Lucie Pernetová), žába Pulda (Barbora Hrzánová), netopýr Vilém (Jiří Lábus), Kilián (Michal Novotný), Julie (Sabina Laurinová), ševcová (Jana Andresíková), pekařka (Jana Drbohlavová), mistr cukrářského cechu (Pavel Soukup), Běta (Martina Hudečková), sousedka (Miriam Kantorková). Dále účinkují Eva Přibylová, Jiří Litoš, Hana Brothánková, Viktor Knapp, Tomáš Vrba, Tomáš Pergl, Jan Kostroun a Marta Bedřichová.

Natočeno listopad 2007. Premiéra 1. 6. 2008 (ČRo 2 Praha, 13:05 h.; 41 min.). Repríza 16. 2. 2014; 12. 1. 2020 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: Ledvinková, Václava: Sobotní hra 31. 5. a nedělní pohádka 1. 6. 2008. In web ČRo 2 Praha, 30. 5. 2008 (článek). – Cit.: V sobotu ve 13.00 pravidelně vysíláme napínavé rozhlasové hry se spoustou známých herců a v neděli, taky ve 13.00, si můžeš poslechnout nejrůznější pohádková vyprávění. Stačí se jen pohodlně usadit, naladit si stanici Český rozhlas 2 – Praha a začít poslouchat. Klikni sem a dozvíš se aktuální víkendový program…  (…)

Nedělní pohádka 1. 6. O čarodějné Mechtildě, pačesaté Rézi a voňavém puškvorci, PREMIÉRA

Čarodějnou Mechtildu, pačesatou Rézi a voňavý puškvorec spojuje nová rozhlasová pohádka, která je určena především dětem k jejich svátku. Tenhle veselý příběh o tom, že nedostatek sebevědomí je stejně hloupý jako přebujelá pýcha, je plný legrace a komických situací. Mechtilda, kterou si zahrála Blanka Bohdanová, a její suita reprezentovaná netopýrem Vilémem a kvákavým Puldou neboli Jiřím Lábusem a Barborou Hrzánovou se premiérově představí na stanici Český rozhlas 2 – Praha v neděli 1. června 5 minut po 13. hodině.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)