Purkyně ve Vratislavi (1953?)

B. Pošvic, I. Kubišta a V. Švarc. Rozhlasová hra o životě a díle velkého českého lékaře, vědce a vlastence z let jeho pobytu ve Vratislavi. Hudba Antonín Šatra. Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Jan Evangelista Purkyně (Ladislav Boháč), jeho matka (Otýlie Beníšková), Julie, jeho žena (Vlasta Chramostová), Middeldorpf, rektor Vratislavské univerzity (Bedřich Karen), profesoři Vratislavské univerzity (Karel Kastner, František Filipovský, František Kreuzmann, František Hanus, Vladimír Huber, J. Suk), Augustin, pedel univerzity (František Kovařík), Jašek, student (Eduard Cupák), Kastner, člen Slezské společnosti (B. Rendl), Milde, továrník (Vladimír Řepa), Jasiňský, dělník (Radovan Lukavský), účetní (Vladimír Hlavatý), starosta Vratislavi (Oldřich Musil), král Bedřich Vilém III. (Bohuš Záhorský), princ (Vlastimil Brodský), Beuth, komoří (Josef Červinka) a další.

Vysíláno 4. 12. 1954 (Praha I, 14:00 – 15:45 h.).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)