Zvedavé balóniky (Zvědavé balónky, 1968)

Veronika Vrbková Schelingová. Pohádková hra. Připravila, dramaturgie Emília Drugová. Scénická hudba Jozef Malovec. Zvuková spolupráce Zuzana Kubíková a Eva Jančulová.

Účinkují Zuzana Šimečková, Mária Úradníčková, Eva Galandová, Dionýz Hirko, Michal Dočolomanský, Štefan Dobrovodský, Mária Kráľovičová, Marián Labuda, Samuel Adamčík, Peter Mikulík, Zora Kniezková, Alojz Kramár a Ľubomír Barák.

Připravil Československý rozhlas v roce 1968 (40 min.). Repríza 12. 3. 2015 (SRo 9 Rádio Junior); 13. 11. 2021 (SRo 9 Rádio Junior).

Pozn.: Zvedavé balóniky sa rozhodnú, že vyletia z domu do sveta. Musia si však dávať pozor, aby nevyfučali a vôbec, dávať pozor na všetko, čo ich stretne. Alebo skôr – kto ich stretne? Napríklad malý tranzistor, teda rádio, ktoré si vyhráva čo len chce a chytá si rozhlasové vlny, aké len chce. Ale balónikom je v pätách aj jeden oblak, ktorý ich chce za každú cenu prinútiť vrátiť sa domov… O šťastný koniec sa s vami podelia hrdinovia rozprávkovej hry, ktorú napísala Veronika Vrbková-Schelingová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)