Nesnese se se sestrou (1993)

Jana Knitlová. Původní rozhlasová hra pro děti. Dramatizace autorka. Hudba Vladimír Truc, hrají Vladimír Brand, Vladimír Hora, Jiří Schenzer, Jaroslav Škop, Jiří Šimůnek, Miroslav Janda, Karel Turnovský. Hudební efekty Tomáš Pergl. Zvukové efekty Pavel Karbusický. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer. Záznam a střih Ivana Staněčková. Produkční Hana Dudová. Dramaturg Ivan Hejna (= Ivan Hubač). Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Anda (Klára Tichá), Manda (Irena Jeřábková), Bureš (Martin Sobotka), matka (Jaroslava Pokorná), otec (Luděk Nešleha), učitelka (Miroslava Hozová), školník (Václav Kotva), Zdena (Jitka Jeřábková), Sylva (Kateřina Kuncová), Šimon (Petr Hotmar), Ahagára (Iveta Dušková), Veverka (Gabriela Heřmanová), Jitka (Dana Špačková), řidič (Ivan Gübel), závozník (Antonín Hardt), sousedky (Zuzana Davidová, Ilona Jirotková, Věra Schránilová), hospodský (Ladislav Brothánek), Hejčl (Jakub Zdeněk). Dále účinkují Pavel Karbusický, Milan Knedlík, Jiří Binek, Magda Karbusická, Lucia Soldátová, Martina Tomsová, Gabriela Přibilová, Dana Svátková, Nikola Hořejší.

Zpívají Daria Špačková, Gabriela Heřmanová, Barbora Drofová, Kateřina Blažková, Jitka Jeřábková.

Natočeno 18. 9. 1993 (režie 6). Premiéra 6. 11. 1993 (Praha, 13:00 – 14:00 h.; 43 min.). Repríza 14. 1. 2017 (ČRo 2 Praha, 13:00 h.); 15. 12. 2018 (ČRo Rádio Junior, 14.00 h.).

Lit.: anonym: Jana Knitlová: Nesnese se se sestrou. In web ČRo 2 Praha, leden 2017 (článek). – Cit.: Která je chytřejší a která kurážnější? Za kterou se kluci víc otáčejí a která je oblíbenější u učitelů? To bez přestávky řeší sestry Anda a Manda. O jednom klukovi a dvou sestrách Andě a Mandě.

Aladin měl džina, Bajaja koníčka, Mach a Šebestová sluchátko a Anda má Bureše.Imaginárního kamaráda, kterého slyší a vidí pouze ten, jenž ho vyvolá. A to se podařilo právě Andě. Ke komunikaci s Burešem nemusí ani otevírat pusu, stačí jen pomyslet na to, co by chtěla, a on splní každé její přání. Zní to sice uhozeně, ale je to tak. Anda chce všem vytřít zrak! Bude ve všem nejlepší a hlavně – lepší než její sestra Manda!

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)