Kdo trhá ocúny (1992, 2021)

Věra Kalábová: Kdo trhá ocúnyVěra Kalábová. Kriminální rozhlasová hra. Natáčecí technik Markéta Košťáková. Zvukový mistr
Roman Špála. Hudební spolupráce Hana Brothánková. Dramaturg Josef Hlavnička. Režie Markéta Jahodová.

Osoby a obsazení: Lída, důchodkyně (Věra Kubánková), Eliška Kratochvílová, její kamarádka (Marie Marešová), Vladimír, její druh (Soběslav Sejk), paní Kobzová, sousedka (Naďa Konvalinková), „Saša Hofmanová“, podvodnice (Ljuba Krbová), studentka (Ilona Svobodová), vyšetřovatel (Bořivoj Navrátil),  Jana, Lídina neteř (Vlasta Žehrová), Ionas, její manžel, Nor (Gaby Flatow), vrchní (Karel Dobrý). Dále účinkují Zdeněk Švinger,  Nina Divíšková, Rostislav Černý, Jiří Schwarz, Dita Balcarová, Ladislav Reich, Ludmila Košťáková, Luďa Marešová, Věra Tichánková, Jaroslava Drmlová, Vladimír Fišer.

Natočeno v roce 1992 (55 min.). Premiéra 19. 3. 1993 (Praha, 10:30 – 11.25 h.) v cyklu Hra humoru a napětí. Repríza 16. 6. 1993 (Praha, 20:00 h.); 6. 6. 1997 (Praha, 10:30 h.); 7. 3. 2010 (ČRo 2 Praha, 20:05 h.); 21. 2. 2021 (ČRo 2 Praha, 20:00 h.) v cyklu Hra na neděli.

Vydala Radiotéka, květen 2021 (MP3, CR.ES.2021.148).

Pozn.: Důchodkyně Ludmila se ocitne uprostřed dramatických událostí spojených s fingovanou krádeží šperků a starožitností. Jak to dopadne, když musí důvěřivá teta v důchodovém věku pohlídat sbírku šperků a starožitností své neteře, která odjede do Norska? A co teprve, když otevře dveře sympatické studentce, která se věnuje výzkumu u seniorů…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dobrý den,vážení přátelé a správci tohoto webu.Moc vás prosím o jakékoli informace o mém přímém příbuzném ZDEŇKOVI ŠVINGEROVI!!!S mým otcem Emilem zpracováváme rodokmen rodiny Švingerů a moc rádi bychom se nějak dopracovali na tohoto našeho příbuzného a zapracovali bychom ho do rodokmenu.Nevíme to přesně,ale jeho manželka byla(je)asi paní Irena Švingerová,která v letech 1940 až 1965 tančila v různých rolích Národního Divadla a také je známa tím,že známému a již zemř.herci,panu VLASTIMILOVI BRODSKĚMU hlídala a po jeho smrti i vlastnila jeho psa HUGA!Děkujeme za jakékoli info,nashle,D.Švinger Písek.

Věra Kubánková (Lída Halounková), Marie Marešová (Eliška), Ljuba Krbová (Ivana), Ilona Svobodová (Monika), Vlasta Žehrová (Jana), Zdeněk Švinger, Soběslav Sejk (JUDr. Vladimír Volf), Naďa Konvalinková (sousedka Kobzová), Bořivoj Navrátil (vyšetřovatel), Nina Divíšková (recepční Tomková), Rostislav Černý, Jiří Schwarz (zloděj), Dita Balcarová, Ladislav Reich, Ludmila Košťáková, Luďa Marešová, Věra Tichánková (paní na ulici), Jaroslava Drmlová, Karel Dobrý (vrchní), Gaby Flatow, Vladimír Fišer.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)