Adela (Adéla, 2015)

Peter Karpinský. Původní rozhlasová hra pro děti. Produkce Silvia Lukáčová. Hudební dramaturgie Katarína Bielčíková. Zvuk Ľubica Olšovská. Dramaturgie Beata Panáková. Režie Milena Lukáčová.

Osoby a obsazení: Adela (Nina Máčajová), sestra Tereza (Dáša Rúfusová), ujo Štefan (František Kovár), Miro (Viktor Vrbiar), Lukáš (Lukáš Herz), Silva (Eva Sajanová), Adam (Damián Peško) a členové DRDD.

Připravil Slovenský rozhlas pro RTVS v roce 2015 (44 min.). Premiéra 31. 10. 2015 v cyklu Rozhlasová hra pre deti (SRo 3 Rádio Devín, 13:00-13:45). Repríza 29. 10. 2016 v cykle Rozhlasová hra pre deti (SRo 3 Rádio Devín, 13:00-13:45).

Pozn. 1: Peter Karpinský s poviedkou Adela, neopováž sa! zvíťazil v roku 2011 v literárnej súťaži časopisu Perfekt o pôvodnú poviedku pre deti.

Pozn. 2: Táto kniha vznikla podľa skutočnosti, hoci je celá vymyslená. Autor verí, že niekde žije nejaká Adela. Napriek tomu, že nebýva v Žltom dome a možno sa ani nevolá Adela. Nemá bratov Mira a Miška, ktorý si hovorí Čumendal a ani jej mama nie je v nemocnici. Ale i tak je to Adela, ktorá vystupuje v týchto príbehoch, hrá futbal, vie sa pobiť so životom a miluje humor. Adela a jej príbeh sa na začiatku zrodili len ako poviedka, ktorú Peter Karpinský poslal do Literárnej súťaže o pôvodnú poviedku pre deti. Čuduj sa svete, text Adela, neopováž sa! sa detským porotcom páčil a poviedka získala Hlavnú cenu – Cenu dieťaťa. Skvelé čítanie pre dievčatá i chlapcov od obľúbeného autora. Potešilo ma to, pretože si danú súťaž veľmi vážim a viem, že zborníky, v ktorých vychádzajú všetky ocenené poviedky, majú deti rady. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)