Vianočné trampoty v pekle (Vánoční trampoty v pekle, 2005)

Alžbeta Verešpejová. Pohádková hra. Hudba Daniel Pastucha. Dramaturgie Hana Rodová. Zvuková spolupráce Peter Vaško. Režie Hana Makovická.

Účinkují Michal Šoltézs, Michal Kentoš, Diana Polomská, Adriana Ballová a Peter Vilhan.

Připravil Slovenský rozhlas Košice v roce 2005 (24 min.). Repríza 25. 12. 2015 (SRo 9 Rádio Junior); 24. 12. 2019 (SRo 9 Rádio Junior).

Lit.: Vlasková, Rozália – Dianišková, Veronika: Útulný týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Litera, 17. 12. 2019 (článek). – Cit.:  Náš „Útulný týždeň“ trvá od 17. do 27. decembra. Ocitnete sa s ním v mnohých útulných chalúpkach, ale aj na miestach, ktoré až tak útulne na prvý pohľad nevyzerajú. Čakajú na vás prvé vianočné príbehy a zázraky, ale aj muzikál o čertovských Vianociach.

(…) Aj v pekle sa čertovské mamy snažia pred Vianocami svoje príbytky zútulniť. Aj v pekle malé čertíčatá čakajú na vianočné darčeky. Dostávajú ich komínom od samotného Lucifera a jeho pomocníka, malého pehavého čerta Ferka. Tento rok im poriadne zavarí malý čertík Zebub. Na Vianoce si totiž želá snehuliaka. Dvaja čerti však netušia, čo to ten snehuliak vlastne je a potom ani to, ako ho dostať neporušeného do horúceho pekla. Ako nakoniec dopadnú Vianočné trampoty v pekle, sa dozviete v rozhlasovom muzikáli z košického štúdia. Napísala ho Alžbeta Verešpejová a o pesničky sa postaral Daniel Pastucha.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)