Vánoční koleda čili Vánoční povídka s duchy (1988)

Charles Dickens. Dramatizace Ivan Kruis. Překlad Emanuel Tilsch a Emanuela Tilschová. Režie Olga Valentová.

Osoby a obsazení: vypravěč (Vladimír Ráž), Vydřigroš (Josef Kemr), Vodral (Vlastimil Brodský), výběrčí milodarů (Jiří Adamíra), duch minulých vánoc (Jan Bartoš), duch současných vánoc (Jaroslav Kepka), Vydřigrošův synovec (David Vejražka), jeho žena (Ljuba Krbová), písař (Jan Hartl), posluhovačka (Ludmila Roubíková), Vydřigrošova snoubenka (Jana Andresíková), host na pohřbu (Václav Vydra III.)  a další.

Natočeno 1988 (69 min.). Repríza 23. 12. 2018 (ČRo 2 Praha, 20:00 h.); 12. 12. 2020 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.) v cyklu Hra na sobotu.

Lit.: anonym: Charles Dickens: Vánoční koleda čili Vánoční povídka s duchy. In web ČRo 2 Praha, 23. prosinec 2018 (anotace). – Cit.:  Rozhlasová adaptace slavné povídky Charlese Dickense z vánočního Londýna 19. století s hvězdným hereckým obsazením. Poslouchejte do neděle 30. prosince 2018.

Magický příběh o proměně mrzoutského a chamtivého obchodníka Vydřigroše, kterého o štědrovečerní noci navštíví duchové a ukážou mu překvapivé podoby Vánoc. Stanice Dvojka připravila dárek v podobě reprízy Vánoční koledy se skvostným obsazením Josefa Kemra, Vlastimila Brodského, Jiřího Adamíry a dalších vynikajích herců.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Osoby a obsazení: Vydřigrošova snoubenka (Jana Andresíková)

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)