Němý Mesiáš (1999)

Sandro Cappelletto. Hra z dramaturgického evropského cyklu Stradivari. Příběh o slavných stradivárkách a o nenaplněných snech jednoho pojišťovacího agenta. Překlad Jana Dvořáková. Dramaturg Pavel Minks. Režie Ivan Chrz.

Osoby a obsazení: Antonio (Boris Rösner), doktorka (Iva Janžurová), hlas ředitele muzea (Josef Červinka), hlas Josepha Joachima (Rudolf Kvíz), hlas Giovanniho Battisty Guadagniniho (Miroslav Táborský), hlas hraběte Salabue (Josef Melč),  hlas Luigiho Tarisia (Václav Knop), hlas Delphina Alarda (Petr Adler) a hlas Jean-Baptisty Vuillauma (Dalimil Klapka).

Natočeno 1999 (35 min.).

Pozn.: Před čtyřmi lety (psáno 3. 10. 2000) vznikla v sekci rozhlasových her při mezinárodní organizaci EBU /Evropská rozhlasová unie/ iniciativa, ze které se zrodil projekt s názvem Stradivarius. Cílem projektu bylo podnítit tvorbu a realizovat s…érii rozhlasových her od autorů z nejrůznějších zemí Evropy. Leitmotivem her měly být slavné Stradivariho housle, na které se v různých dobách vázaly či mohly vázat velice zajímavé a dramatické lidské osudy. V rámci projektu skutečně vzniklo několik her včetně Hurníkovy Stradivariany a hry polského autora, dvojnásobného držitele ceny Prix Italia Andrzeje Mularczyka Dům bez Klik.

Jako další premiérový titul z projektu Stradivarius nyní nabízíme našim posluchačům hru, kterou pod názvem Němý Mesiáš napsal italský autor Sandro Cappelletto. Jeho příběh o slavných stradivárkách a nenaplněných snech jednoho pojišťovacího agenta má výrazné rysy psychodramatu. V nastudování režiséra Ivana Chrze účinkují v hlavních rolích Boris Rösner a Iva Janžurová. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)