Duša hry (Duše hry, 1990)

Karol Horák. Rozhlasová hra (rozhlasová verze divadelní hry Skaza futbalu v meste K., 1990). Dramaturg Štefan Šmihla. Hudební spolupráce Víťazoslav Kubička. Mistr zvuku Ivan Kostolný a Ján Backstuber. Režie Ladislav Hyža.

Osoby a obsazení: bek (Adrej Hryc), súper (Vladimír Obšil), libero (Vladimír Černý), prvý (Dušan Kaprálik), druhý (Michal Suchánek), tretí (Peter Rúfus), štvrtý (Pavol Topoľský), funkcionár (Marián Gallo), tréner (Ivan Romančík), Zuzana Frenglová, Vladimír Kostovič, Vladimír Durdík, Ján Valentík, Mária Dacejová, Nataša Kulíšková, Anna Okapcová.

Připravil Československý rozhlas Banská Bystrica v roce 1990 (71 min.). Repríza 9. 6. 2015 (SRo 3 Rádio Devín); 29. 8. 2017 (Rádio Pyramída, 4:00 h.; 14:00 h.; 0:00 h); 19. 11. 2019 (SRo Rádio Devín, 21:05 h.).

Pozn.: Rozhlasová adaptácia divadelnej hry Karola Horáka v réžii Ladislava Hyžu je výpoveďou o všetkom, čo musí muž vydržať, aby nestratil tvár a o kritike (nie len) futbalu v provinčnom mestečku. Futbalový zápas medzi dvoma mužstvami ponúka metaforu o živote mesta a jeho slávnej minulosti, ale je aj odrazom jeho úpadku v súčasnosti. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)