Marcus Aurelius v krajine Kvádov (Marcus Aurelius v zemi Kvádů, 1979)

Ján Hudec. Hudební dramaturgie Dana Reková. Hudba Juraj Beneš. Mistři zvuku Jozef Bajtek a Ing. Peter Janík. Technická spolupráce Jozef Dobák a Ján Bačtuber. Dramaturgie Mária Terenová.  Režie Jozef Dánai.

Osoby a obsazení: Marcus Aurelius (Ladislav Chudík), Komodus (Ľubo Roman), Silenciár (Karol Machata), Lucius Sempromius (Ján Valentík), Publius Emíliánus (Gustáv Legéň), dále účinkují Vladimír Minarovič, Július Paluš, Mikuláš Bugár, Anton Glézl, Zdena Grúberová, Ida Rapaičová, Darina Vašíčková, Soňa Ulická, Hana Kostolanská.

Natočeno 1979. Repríza 10. – 22. 2. 2023 (SRo Rádio Pyramída).

Pozn:  Rozhlasová hra je inšpirovaná dielom Marca Aurelia – Myšlienky k sebe samému, ktorý sa v bojoch proti kvádom, v druhom storočí nášho letopočtu, dostal až na územie Slovenska a na Pohroní vo vojenskom tábore napísal prvú knihu tohto svojho filozofického diela.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Práve ju počúvam na rádiu Pyramída. Pekná hra. Veľmi ma zaujíma všetko okolo našich predkov. Ktovie, koľko v hre bolo blízke reálnym dejom. Nie som zbehlý v dejinách Ríma. Všetko sa nedá. Deň má len 24h a človek má len jeden život.
Škoda, že na stránkach RTVS nebol spomenutý ani jej názov. Považujem to za ťažkú neprofesionalitu.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)