Adonisův návrat (1989)

František Pavlíček. Původní rozhlasová hra na antické motivy. Zvuk Jan Kozelka. Zázna a střih Adriana Medveďová. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Josef Melč.

Osoby a obsazení: Adónis, syn kyperského krále (Pavel Soukup), Viola, víla (Marta Vančurová), Afrodíta, bohyně krásy (Gabriela Vránová), Artemis (Věra Galatíková), Persefona, vládkyně podsvětí (Jana Štěpánková), straka (Luba Skořepová), stařec, vypravěč (Ota Sklenčka) a průvodce starce (Martin Velda).

Natočeno v roce 1989 (39 min.). Repríza 24. 4. 2005 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.); 17. 5. 2018 (ČRo Rádio Junior, 13:00 h.).

Pozn.: Prix Bohemia Radio 1992 za zvukovou realizaci.

Lit.: Ledvinková, Václava: Sobotní hra 23. 4. a nedělní pohádka 24. 4. 2005. In web ČRo 2 Praha, 22. 5. 2005 (článek). – Cit.: Pro ty, kdo rádi poslouchají sobotní hry a nedělní pohádky, máme upoutávku na tento víkend, z které se dozvíte, jaké pořady jsme pro vás nachystali a kdo v nich bude účinkovat. Takže pak již bude jen na vás pohodlně se posadit a naladit si v sobotu i v neděli ve 13 hodin Český rozhlas 2 – PRAHA, vysílání pro děti…  (…)

Adonisův návrat

Mytický svět starořeckých bájí se před námi otevře v neděli 24. dubna. Jeho hlavní postavou bude překrásný Adonis, o něhož se přou bohyně krásy a lásky Afrodita a královna podsvětní říše Persefona. Zasáhne však i další z bohyň – Artemis, bohyně lovu, ochranitelka lesů a divoké zvěře.

Bájný příběh s Gabrielou Vránovou, Věrou Galatíkovou, Janou Štěpánkovou, Martou Vančurovou, Pavlem Soukupem a dalšími je připraven na poslední dubnovou neděli.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Komentáře bohužel nejsou v současné době povoleny.