Ideální manžel (1991, 2020)

Oscar Wilde. Konverzační komedie o pokrytectví a intrikách společenské smetánky. Přeložil Jiří Zdeněk Novák. Rozhlasová úprava Irena Wenigová. Dramaturg Josef Hlavnička. Režie Josef Červinka.

Osoby a obsazení: Hrabě z Cavershamu (Jiří Holý), Lord Goring, jeho syn (Jaromír Hanzlík), Sir Robert Chiltern (Pavel Soukup), Lady Chilternová (Daniela Kolářová), Paní Cheveleyová (Marie Drahokoupilová), Slečna Mabel Chilternová (Eva Horká), Lady Markbyová (Eva Klepáčová), Lady Basildonová (Jana Drbohlavová), Paní Marchmontová (Ivanka Devátá), Mason (Jiří Knot), Phipps (Miloš Rozhoň) a hlas (Josef Červinka).

Natočeno v roce 1991. Premiéra 26. 12. 1991 (Praha, 20.00 – 21.35 h.; 93 min).

Vydala Radiotéka 12. 6. 2020 (MP3).

Pozn.: Inteligentní humor, brilantní dialogy a samozřejmě nepostradatelné bonmoty – to jsou kvality, pro které stále vyhledáváme divadelní hry Oscara Wilda. V hlavních rolích dramatu ze společnosti, v němž se hříchy mládí připomenou v nejnepříhodnější čas, uslyšíte Jaromíra Hanzlíka, Danielu Kolářovou a Pavla Soukupa. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)