Mlha (2009)

Martin Osif. Hudba Petr Mandel. Zvuk Petr Šplíchal. Zvukový mistr Milan Křivohlavý. Dramaturgie Jiří Hubička a Jitka Škápíková.  Režie Vlado Rusko.

Účinkují Aleš Procházka, Ilona Svobodová, Jan Szymik, Stanislav Lehký, Svatopluk Šplíchal.

Natočeno v roce 2009. Premiéra 1. 3. 2009 (ČRo 2 Praha, 20:00 – 20:50 h.; 49 min.).

Pozn.: Viktor je obyčejný, nevýznamný bankovní úředníček, sympatický nešika. Když kdysi zatloukal v obýváku skobu do zdi, proboural se až k sousedům do ložnice. A tak se seznámil s Kamilou. Dnes spolu žijí prostý život plný všedních starostí. Nikdy netoužil po úspěchu, nikdy se nehnal za kariérou ani za penězi. A to se na něm Kamile líbilo ze všeho nejvíc.
Když se ale Viktorovi jedenkrát zoufale nevedlo na sportovních hrách jeho domovské banky, kterým se hezky česky říká teambuilding, cosi se mu rozleželo v hlavě. Rozhodl se dokázat sobě i své ženě, že „na to má“. A tak se jednoho brzkého nedělního rána Viktor a Kamila vydali na vysokohorskou túru ve snaze zdolat nezdolatelnou skalní stěnu Dračí dráp. Jenomže toho rána padla neproniknutelná mlha… Jak všechno dopadlo, to se dozvíte z původní komedie Martina Osipa Mlha. Tvůrci této nové rozhlasové inscenace řešili pro rozhlas unikátní oříšek – jak zvukově vyjádřit mlhu a ticho, které Viktora a Kamilu při vysokohorském výstupu obklopovalo. Rozhlasové ztvárnění mlhy vymysleli hudební skladatel Petr Mandel, režisér ozvučení Petr Šplíchal, zvukový mistr Milan Křivohlavý a režisér Vlado Rusko.
(anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zvuky Petr Šplíchal. Zvukový mistr Milan Křivohlavý.

Citace k anotaci – Lit.: Luptáková, Věra: Martin Osip: Mlha. In web ČRo 1. 3. 2009 (anotace).

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)