Princ a lastovička (Princ a vlaštovka, 1983)

Oscar Wilde. Pohádková hra. Dramatizace Ondrej Sliacky. Dramaturg Ľuboš Machaj. Zvuk Ada Rehorová. Hudební dramaturgie Dana Reková. Režie Milan Semík.

Účinkujú Anna Bučinská, Jozef Vajda, Viera Richterová, Gustáv Valach, Anton Mrvečka, František Dibarbora, Viera Strnisková, Ľubo Roman, Žaneta Žiaková a Ivan Šándor.

Připravil Československý rozhlas Bratislava v roku 1983 (44 min.). Repríza 24. 9. 2013 (SRo 9 Rádio Junior).

Pozn.: Na Šťastné mesto doľahla jeseň. Lastovičky sa zlietajú a chystajú sa na odlet do teplých krajín. Okrem jednej maličkej lastovičky (Anna Bučinská), ktorá najskôr stratila svoj kŕdeľ, aby vzápätí našla niečo iné. Vlastne, niekoho iného. Šťastného princa (Jozef Vajda). Teda, jeho sochu, ktorá vôbec nie je šťastná. V tom Šťastnom meste vlastne nikto nie je šťastný. Chudobný maliar (Ľubo Roman), choré dievčatko (Janette Žiaková), jeho nešťastná mama (Viera Strnisková), ani krutý a lakomý mešťanosta (Gustáv Valach). Maličká lastovička sa pri princovi učí priateľstvu, láske, nezištnej pomoci a obete. Smutnú, ale veľmi krásnu rozprávku napísal írsky spisovateľ Oscar Wilde a pre rozhlas ju pod názvom Princ a lastovička upravil Ondrej Sliacky.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)