Olympiáda (1987)

Stanislav Radič. Humoristický program. Scénky Berco Trnavec, Ján Grexa a Oliver Andrásy. Redakce Oliver Andrásy a Elena Kunštárová. Hudební redaktorka Eva Kiapešová. Hraje skupina Bukasový masív. Zvuk Roman Drozda, Katarína Pulmanová, Ervín Móza a Roman Laščiak. Režie František Obžera.

Účinkují Marián Zednikovič, Stano Dančiak, Milan Markovič, Petr Novotný, Dušan Blaškovič, Eduard Bindas, Andrej Hryc, Miroslav Noga, Ivan Letko, Ľubo Gregor, Dušan Tarageľ, Oľga Šalagová, Július Paluš a Vlado Černý.

Připravil Československý rozhlas v roce 1987 (106 min.). Repríza 18. 3. 2017 (SRo Rádio Pyramída).

Lit.: Chlebová, Tamara: Stano Radič: Olympiáda. In web SRo 15. 3. 2017 (anotace). – Cit.: Šport otužuje telo i ducha. Pri športovaní vznikajú nové priateľstvá a zanikajú staré choroby. Ale popri športových výkonoch, ktoré nás tešia, sa občas stretávame aj s nešportovými výkonmi, ktoré nás netešia. A práve prehliadku takýchto výkonov ponúka zábavný program Olympiáda.

Budú to disciplíny, ako napríklad nespadnúť z koňa, ako streliť capa na capostreľnici, alebo ako vyhrať preteky v slovotvorbe. Na humorno-športovom zápolení nebudú chýbať naši osvedčení humoristi Ján Grexa, Zdeno Luknár, Stanislav Radič a Ján Kamenistý. Tí si najprv pozapisujú všetečné otázky divákov, potom sa zatvoria do miestnosti zvanej „dumáreň“, aby podumali a vydumali vtipné odpovede.

Tým sa však naša humorno-športová olympiáda nekončí. Nasleduje súťaž v „brbtoch“, čiže jazykových prehreškoch, ktoré sa vo vysielaní podarili našim športovým reportérom a komentátorom. Blok „brbtov“ pripravil a uvádza Štefan Horský a pesničkami ho okorenila hudobná skupina Bukasový masív a spevaví humoristi Milan Markovič, Marián Labuda a Ivan Krajíček.

Rozhlasovú Olympiádu v roku 1987 pripravili autor námetu i scenára Stanislav Radič, konferencieri a účinkujúci Stano Dančiak a Marián Zednikovič a Petr Novotný, redaktori Oliver Andrásy a Elena Kunštárová, hudobná redaktorka Eva Kiapešová, zvukový majster Roman Drozda a režisér František Obžera.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)