Ukradnutý prsteň (Ukradený prsten, 1967)

Ivan Ostrikov. Pohádka bulharského autora. Dramatizace Viera Lajchová Protušová. Hudební improvizace Igor Bázlik. Zvuková spolupráce Ada Rehorová a Ivan Kulašík. Dramaturgie  Emília Drugová. Režie Elena Bauerová.

Účinkují Eva Kvietiková, Ľubo Roman, Jozef ŚImonovič, Karol Skovaj, Viera Bálinthová a Štefan Drobný.

Natočeno 1967. Repríza 16. 1. 1972 (Bratislava, 8:00 – 8:35 h.; 33 min.). Obnovená premiéra 24. 7. 2020 (SRo Rádio Junior, 16:20 hod.).

Pozn.: V jednom dome na polici ožívajú veci. Ožíva gumová baletka Mimi a ožije aj gumový panáčik Toto, ktorý chce tanečnicu premaľovať. Ostatné hračky sa mu vysmievajú, a preto sa panáčik schová do vrecka na plášti svojej pani Elky. Nájde tam ametystový prsteň a ukradne jej ho. Rozprávku Ukradnutý prsteň si v našom vysielaní vypočujete po prvýkrát, pretože až tento týždeň sme ju vylovili z rozhlasového archívu. Podľa rozprávky bulharského spisovateľa Ivana Ostrikova príbeh pre rozhlas napísala Viera Protušová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)