Všetky cesty vedú cez Bratislavu (Všechny cesty vedou přes Bratislavu, 1970)

Zábavný program. Redakce Júlia Kurilová a Peter Hrnčiar. Zvuk Dušan Koma a Ladislav Kubík. Zpěv Karel Gott, Jaroslav Wykrent, Milan Drobný, Petr Spálený a Eva Pilarová. Hudební dramaturgie Oldo Zemánek. Režie Viktor Lukáč.

Účinkují Oldo Hlaváček, Michal Slivka, Martin Gregor, František Dibarbora, Mája Velšicová, Ivan Krivosudský, Július Vašek, Zita Furková, Mária Úradníčková, Gustáv Legéň, Jozef Hanúsek, Michal Belák, Eduard Bindas a Viliam Polónyi.

Připravil Čekoslovenský rozhlas v roku 1970 (85 min.). Repríza 28. 6. 2017 (SRo Rádio Pyramída).

Pozn.: Ďalšie putovanie za humorom začneme v Bratislave. Prečo práve tu? Lebo vraj Všetky cesty vedú cez Bratislavu. Aspoň to tvrdia redaktori zábavných žánrov bratislavského rozhlasu Júlia Kurilová a Peter Hrnčiar. Dokonca tak nazvali svoju zábavnú reláciu z roku 1970. Vypočujeme si vtipné príbehy a anekdoty Jozefa Hanúska a Michala Beláka. Potom nám Viliam Polónyi s Eduardom Bindasom a Jánom Klimom porozprávajú zábavné príhody spoza divadelných kulís. Z Bratislavy si odskočíme za humorom do Varšavy. Dozvieme sa, čo ešte nevieme o manželskej nevere, a z Varšavy sa presunieme do Budapešti. Tam nás už očakáva István Zágen, autor satirickej scénky o dokonalom pracovníkovi, ktorý vždy všetko dokonale domotá. Názorne nám to zademonštrujú František Dibarbora a Martin Gregor. Potom nasadneme na vlak do Mníchova. Tam nás privíta pán Morlock, autor satirickej scénky o domovskom práve pre syna, ktorému je omnoho milší otcov mercedes. Pokračujeme do Prahy. Nie, neuvítajú nás chlebom a soľou, ba ani párkami a pivom, ale spevom: Karel Gott, Jaroslav Wykrent, Milan Drobný, Peter Spálený a Eva Pilarová. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)