Ledové šílenství (1996)

Martina Drijverová. Vyšetřování příčin tragického konce výpravy lodi Polaris. Hudba Lubor Šonka. Dramaturgie Ivan Hejna (= Ivan Hubač). Režie Mária Křepelková.

Osoby a obsazení: Hill (Jiří Kvasnička), Mary (Magdalena Reifová), Benson (Alois Švehlík), Tyson (Petr Svoboda), Johnson (Ivan Trojan). Dále účinkují Miriam Kantorková, Radan Rusev, Vladimír Brabec, Ladislav Trojan, Petr Štěpánek a Vladimíra Doležalová.

Natočeno v roce 1996. Repríza 22. 1. 2011 (ČRo 2 Praha, 13:05 h.);  9. 1. 2016 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.; 36min.); 14. 4. 2018 (ČRo Rádio Junior, 21:00 h).

Lit.: anonym: Rozhlasová hra: Ledové šílenství. In web ČRo Rádio Junior, 14. 4. 2018 (anotace). – Cit.: Mnoho bylo těch, co se vypravili na daleké cesty. A mnoho bylo těch, kteří se nevrátili. Vyšetřovací komise ministerstva námořnictví Spojených států se snaží objasnit záhadnou smrt kapitána Hilla a následné ztroskotání lodi. K dispozici má ovšem jen vzpomínky prvního důstojníka lodi Tysona. Co se na lodi Polaris doopravdy stalo? (…)

Lit.: anonym: Martina Drijverová: Ledové šílenství. In web ČRo 2 Praha, leden 2016 (článek). – Cit.: Severní pól byl cílem mnoha lodí a mnoha námořníků, ale zdaleka ne všichni uspěli. Stejně na tom byl i kapitán Hill, který se se svou posádkou vydal do Severního ledového oceánu. Poslechněte si vyšetřování příčin tragického konce výpravy námořní lodi Polaris. (…)

Mnoho bylo těch, co se vypravili na daleké cesty. A mnoho bylo těch, kteří se nevrátili. Vyšetřovací komise ministerstva námořnictví Spojených států se snaží objasnit záhadnou smrt kapitána Hilla a následné ztroskotání lodi. K dispozici má ovšem jen vzpomínky prvního důstojníka lodi Tysona. Co se na lodi Polaris doopravdy uskutečnilo? (…)

Lit.: Ledvinková, Václava: Ledové šílenství – 22. ledna. In web ČRo 2 Praha, leden 2011 (anotace). – Cit.: Severní pól se stal cílem mnoha lodí a mnoha námořníků, ale zdaleka ne všichni uspěli. Stejně na tom byl i kapitán Hill, velitel lodi Polaris.

Rozhlasová hra nás zavede před vyšetřovací komisi ministerstva námořnictví Spojených států, která se snaží objasnit záhadnou kapitánovu smrt.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dramaturgie Ivan Hejna.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)