Kočičí jazýčky. 50 gramů pro rozhlas (Energetická hodnota: 2316 kJ / 555 kcal) (2009)

Barbora Vaculová. Hudba Jan Kyncl. Zvukový mistr Lukáš Dolejší. Dramaturgie Marek Horoščák a Hana Hložková. Režie Hana Mikolášková.

Osoby a obsazení: Anna Kramolišová (Simona Peková), Ruda (Michal Bumbálek), Václav (Jiří Vyorálek), Soňa (Petra Bučková), On (Martin Siničák), vedoucí (Erik Pardus), řidič (Ladislav Lakomý), ženský hlas v rozhlasu (Sylva Vespalcová-Siničáková), 1. a 2. cestující (Cyril Drozda, Vladimír Hauser).

Nastudoval ČRo Brno 18. 5 – 8. 6. 2009. Premiéra 28. 6. 2009 (ČRo 3 Vltava, 50 min.).

Pozn.: Tato hra zazněla 27. 7. 2010 (Husa na provázku, 17:30 h.) v programu Měsíce autorského čtení Brno „Audiokabinet“ v přítomnosti dramaturgyně Hany Hložkové.

Pozn.: Pro další vydání cyklu Hry a dokumenty nové generace natočila v brněnském studiu Českého rozhlasu režisérka Hana Mikolášková původní rozhlasovou hru, která se žánrově pohybuje na hranici hororu a černé komedie. V hlavních rolích účinkují Simona Peková, Ladislav Lakomý, Petra Bučková, Martin Siničák, Jiří Vyorálek a Michal Bumbálek.
Obyvatele obce s mírumilovně znějícím jménem Nebeská Rybná pronásleduje minulost. Vynořuje se v nejrůznějších podobách a tentokrát na sebe vzala podobu vzteklých koček. Ve třech liniích se odvíjí příběh plný černého humoru i hluboko zakořeněných křivd, které vyplouvají na povrch. Z paměti místa se vynořují dávné i nedávné zločiny a z roztomilých koťátek se stávají vraždící bestie…
Barbora Vaculová (1979) studovala českou a portugalskou filologii na FFUP v Olomouci, dokončila studium portugalštiny na FFMU v Brně a také studium divadelní dramaturgie na JAMU v Brně. Napsala hry Absintus Dei (2002), Psí hřbitov (2004), Žumpa (2005), Škatulata, škatulata (2005) a Makové koláčky (2008). Absintus Dei , Psí hřbitov a Žumpa byly ve formě scénického čtení uvedeny na 1O., 11. a 12. ročníku Salonu původní tvorby na JAMU. Psí hřbitov měl v roce 2004 premiéru v brněnském Divadle v 7 a půl v režii Ondřeje Elbela. Škatulata, škatulata vznikla pro festival Divadla Husa na provázku Sedm moderních smrtihlavů a Žumpa byla v témže divadle uvedena v rámci projektu scénického čtení Vaření polívky. Za hru Žumpa získala autorka Cenu Evalda Schorma za rok 2005. Hru Makové koláčky vydalo v roce 2008 nakladatelství Větrné mlýny.
(anotace – Marek Horoščák)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)