Rychlovka (1998)

Gilbert Keith Chesterton. Detektivní příběh z prostředí malého anglického výletního hotýlku. V malém anglickém hotýlku dojde k vraždě. Stopou je nejen turecká sečná zbraň, ale i sklenička po tzv. „rychlovce“… Překlad J. Z. Novák. Dramatizace Jiří Strnad. Dramaturg Jiří Hubička. Mistr zvuku Karel Brothánek. Záznam a střih Marie Kantorová. Režie Miroslav Buriánek.

Osoby a obsazení: otec Brown (Michal Vlachovský), inspektor Greenwood (Tomáš Šolc), Akcid Mehmed, abstinent z Orientu (Jakub Zindulka), William Stone, předseda společnosti Za život zdravější (Jaroslav Choc), Oliver Carson, venkovský veterinář (Josef Nechutný), Butler, obchodní cestující (Pavel Kikinčuk), Jukes, hlavní jednatel firmy Sherman (Pavel Pavlovský), ředitel hotelu (Milan Rybák), Charles, obchodní cestující (Ladislav Beneš), John Raggley (Rudolf Kutílek), obchodní cestující (Jindřich Kout a Josef Drápal).

Nastudovala Plzeň. Premiéra 25. 6. 1998 (58 min.). Repríza 9. 4. 2015 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.); 28. 3. 2021 (ČRo 2 Praha, 20:00 h.) v cyklu Hra na neděli.

Lit.: anonym: Gilbert Keith Chesterton: Rychlovka. In web ČRo 3 Vltava, duben 2015 (anotace). – Cit.: Detektivní příběh se odehrává v malém anglickém výletním hotýlku. Drink se tu dá na baru vypít rychle, podaří se ale stejně bleskově vyřešit vraždu i otci Brownovi? 

V malém anglickém hotýlku dojde k vraždě. Stopou je nejen turecká sečná zbraň, ale i sklenička po tzv. „rychlovce“… 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)