Ten prostřední aneb Ještě ty mi dělej starosti (1993)

Markéta Zinnerová. Hudba Petr Mandel (s použitím motivů písní Niagara a Hvězdy na vrbě). Dramaturg Ivan Hejna (= Ivan Hubač). Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Matouš (Tomáš Staněk), Bohdan (Jiří Langmajer), babička (Marie Marešová), matka (Iveta Dušková), otec (Ladislav Mrkvička), trenér (Zdeněk Dolanský), Švarcík (Petr Hotmar), Šárka (Klára Tichá), Štěpánka (Lucie Kratinová).

Natočeno 1993. Repríza 10. 3. 2018 (ČRo Rádio Junior, 14:00 h); 19. 5. 2018 (ČRo 2 Praha, 13:00 h); 22. 6. 2019 (ČRo Rádio Junior, 14.00 h.).

Pozn.: Rodiče malého Matouše jsou plně vytíženi podnikáním ve vlastní pekárně a pozornost rodinnou věnují pubertálnímu Bohdanovi a nemocné Štěpánce – prostřední Matouš je bezproblémové dítě, ale právem se cítí zanedbávaný.. Průměrná realizace průměrné hry. (anotace)

Lit.: anonym: Rozhlasová hra: Ten prostřední aneb ještě ty mi dělej starosti. In web ČRo Rádio Junior, 10. 3. 2018 (anotace). – Cit.: Matouš je nejen prostřední ze tří dětí, ale prostřední je vlastně ve všem – v učení i ve sportu; prostě – ani průšvihář, ani génius. Nevynucuje si ani pozornost, ale přitom by o ni tolik stál. Rozhlasová hra vypráví příběh současné rodiny zavalené spoustou starostí, v níž se její členové bohužel někdy jen míjejí. V tomto případě si to naštěstí včas uvědomí. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

vzhledem k tomu, že se jedná o hru pro mládež přijde mi užití termínů průměrně a průměrná hra nešťastné.
Není totiž možné poměřovat dětské hry s ostatními.

Samozřejmě že člověk diferencuje, takže byla tato hra srovnávána jen s hrami svého žánru, tj. hrami pro mládež.

Natočeno v roce 1993. (49 min.)

Podle mě velmi dobře zpracovaná rozhlasová hra – pro celou rodinu. Byť je už pomalu třicet let stará, neztratila nic na své aktuálnosti možná naopak. Velmi dobré herecké obsazení vzvyšuje poutavost. Petr

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)