Chronosův zub (Chronosov zub, 1999)

Karol Horák. Hudební spolupráce Daniel Pastucha a Jozef Gašperan.  Mistr zvuku  Gabriel Nikházy. Záznam a střih Renáta Miškovičová. Produkce Alena Čisáriková. Dramaturg Štefan Kasarda. Režie Hana Makovická – Hajdová.

Osoby a obsazení: dcera-děvčátko (Mirka Košická), dcera-školačka (Michaela Drotárová), dcera-manželka (Dana Košická), otec (Luboš Záhon), matka (Judita Vicianová), manžel (Ivan Krúpa), Chronos (Peter Rašev).

Nastudoval SRo Košice v roce  1999. Premiéra 10. 6. 1999 (Slovensko 1, 73 min.). Reprízy  11. 6. 1999, 23. 12. 1999, 26. 4. 2003.

Pozn.: Hra o osude ženy, ktorej duchom i dychom je hudba. Cez ňu sa vytvárajú jej vzťahy s rodinou aj z okolitým svetom od detstva až po starobu – pravdaže s najbližším okolím, invalidným otcom, matkou i manželom. Do týchto vzťahov sa zapletie aj bôžik času Chronos, sprevádzajúci tento príbeh v nerovnomernom pohybe času. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)