O Dorotce a čaroději Ozovi (1997)

Frank Baum. Dramatizace Jitka Škápíková. Hudba Petr Mandel, řídí Jiří Váchal. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Dorotka (Markéta Štechová), Hastroš (Josef Somr), Plecháč (Alois Švehlík), zbabělý lev (Petr Pelzer), veliký Oz (Ladislav Mrkvička), hodná čarodějka (Viola Zinková), zlá čarodějka ze Západu (Miroslava Slávka Hozová), Mlaskal (Věra Kubánková), Mrkal (Ivan Trojan), královna myší (Miroslava Pleštilová), opice (Sylva Sequensová), rys (Luděk Nešleha), vrána (Jana Andresíková), strážce (Ladislav Trojan). Dále účinkují Tereza Hofová, Marek Epstein, Jana Rezková, Roman Peterka, Eva Maierová a Radka Mašková.

Premiéra 25. 12. 1997 (Praha, 13:04 – 14:00 h.). Repríza 16. 9. 2007 (ČRo 2 Praha, 13:04 h).

Lit.: Ledvinková, Václava: Sobotní hra 15.9. a nedělní pohádka 16.9. 2007. In web ČRo 2 Praha, září 2007 (anotace). – Cit.: V sobotu ve 13:00 pravidelně vysíláme napínavé rozhlasové hry se spoustou známých herců a v neděli, taky ve 13:00, si můžeš poslechnout nejrůznější pohádková vyprávění. Stačí se jen pohodlně usadit, naladit si stanici Český rozhlas 2 – Praha a začít poslouchat. Klikni sem a dozvíš se aktuální víkendový program… (….)

Nedělní pohádka 16. 9., O Dorotce a čaroději Ozovi

V neděli 16. září se v pravidelném čase vyhrazeném pohádkám můžeme těšit na příběh O Dorotce a čaroději Ozovi. Jeho předlohou se stala knížka amerického spisovatele Franka Bauma, která vypráví o putování malé holčičky a jejích přátel za velikým a mocným čarodějem. Na pozadí příběhu plného neuvěřitelných kouzel a bláznivých nápadů se však odkrývá laskavý pohled na člověka, na jeho chyby a omyly.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)