Dům na stráni (1992)

Wolfgang Altendorf. Původní rozhlasová hra. Překlad Jaromír Studený a Petr Studený. Dramaturg Oldřich Knitl. Režie Petr Adler.

Osoby a obsazení: vypravěč (Jan Teplý), sedlák (Jan Vlasák), selka (Dana Syslová), syn Karel (Václav Kopta), Serrig (Michal Pavlata), Kurt (Miroslav Středa), Anna, jeho žena (Zuzana Bydžovská) a soudce (Rudolf Kvíz).

Natočeno v roce 1992. Premiéra 12. 5. 1993 (64 min.). Repríza 18. 8. 2009.

Pozn.: Příběh, který se odehrává a je současně vyprávěn v zapadlém venkovském koutě, kde došlo k ne zcela objasněné vraždě. Ve vyprávění se nenásilně vynořuje konfrontace ukázněného patriarchálního způsobu života venkovanů a s daleko hedoničtějšími a volnějšími mravy městských a tedy moderních lidí. Určitá baladičnost se tu spojuje s prvky napětí a hororu.   (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jestli náhodou nevíte kdo složil hudbu u rozhlasové hry „Dům na stráni (1992)“. Pokud ji najdete prosím napište mi na předem uvedený e-mail.
Předem děkuji.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)