Medzi trpaslúšikmi (Mezi trpaslíčky, 1988)

trpaslusikoviaJedenáct hudebních příběhů z Trpaslúšikova. Hudba Juraj Hatrík, texty Ľubomír Feldek. Odpovědný redaktor Jozef Skovay. Zvuková režie Ing. Juraj Ďuriš. Sólový zpěv Jitka Zerhauová, Róbert Szücz. Komorný orchester SND řídí Svetozár Štúr. Zpívá Detský zbor Československého rozhlasu. Režie Vladimír Rusko.

Osoby a obsazení: Strýček reportér (Karol Machata), Celestínka (Zora Kolínska), Dezider (Ľubomír Barák), Emília (Jana Nagyová), Filoménka (Mária Dacejová), Gašpar (Eva Večerová), Adrián (Mária Breinerová), Henrieta (Nataša Kulíšková).

Natočeno v Experimentálnom štúdiu Československého rozhlasu na Slovensku, Bratislava v roce 1988. Vydal Opus v roce 1988 (3 LP).

Pozn.: Jedenásť príbehov o krajine Trpaslúšikov sprevádzaných peknými pesničkami a pestrými zvukovými nápadmi a experimentami.

Obsah: 01. Putovanie za dobrodružstvami Trpaslúšikovom (14:27) -  02. Rozprávanie o domčeku Trpaslúšikov (14:03) – 03. Dobrodružstvo v krajine mačiek (13:28) – 04. Na poľovačke po Babkiným vrchom (11:44) – 05. Ako Trpaslúšikovia stavali domček (14:31) – 06. Ako sa ujo reportér a Trpaslúšikovia pretekali (12:18) – 07. Ako Trpaslúšikovia a ujo reportér pracovali v záhradke (12:47) – 08. Ako záhradku trápilo ticho (13:51) – 09. U trojhlavého draka (12:26) – 10. Ako Trpaslúšikovia zaviedli uja reportéra do lunaparku (14:25) – 11. Rozlúčka s ujom reportérom (13:27).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Tak toto som počúvala na platniach stale, je to krasne prerozpravane a aj zaspievane. Odporucam, skoda, ze to nie je na cd, vela ludi by to kupilo pre svoje deti….

Pridavam sa k predchadzajucemu komentaru, je to PREKRASNE. Ked bol syn maly, pocuvali sme LP dookola. Urcite by to malo zmysel vydat na CD, sucasnym detom by to len prospelo….
Je problem zrealizovat tento projekt? Urcite to niekde v archivoch je…..

Ja mam trpaslusikov doma a moje dcery to pocuvaju casto, velmi sa im to paci. Privitala by som keby sa niekto podujal a napalil na CD, kedze pracujem ako ucitelka v materskej skole, urcite by pedagogovia privitali toto CD ako sucast vyuzitia v edukacnom procese.
Je mozne tento projekt zrealizovat???? Privitala a poprosila vy som kompetentnych o odpoved, dakujem

Je to na ulozto :-)

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)