Vzkriesenie (Vzkříšení, 2019)

Eva Borušovičová. Rozhlasové minidrama. Hudba Michal Novinski. Dramaturgie Zuzana Kolmosová. Zvuk Milan Greguš. Hudební dramaturgie Katarína Bielčíková. Režie Eva Borušovičová.

Osoby a obsazení: Naďa (Zuzana Porubjaková), Martin (Richard Autner), Táňa (Martina Kapráliková), Vlado (Marián Mitaš), Záruba (František Ková), demonstranti (Laco Kerata, Ladislav Konrád), hlasatelka (Jana Hanúsková).

Natočeno 2019. Premiéra 17. 11. 2019 (SRo Rádio Devín, 20:04 h.; 34 min.). Repríza 11. 8. 2020 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.).

Pozn.: Rozhlasová minidráma z cyklu „Čakanie na Nežnú“ k 30. výročiu Nežnej revolúcie 1989.

Lit.: anonym: Cyklus: Čakanie na Nežnú. Témy. In web SRo Rádio Devín, 14. 11. 2019 (článek + nahrávky rozhovorů s autory). – Cit.: Rozhovory s tvorcami nových rozhlasových hier k Novembru 89, ktoré budú v premiére uvedené v programe Rádia DEVÍN 17.11. 2019.

Tento týždeň sme si v cykle Rádia Devín priblížili nové rozhlasové hry, ktoré vznikli k 30. výročiu Novembra 89. Osem hier autorov rôznych generácií, ktoré sa viažu k zlomovému obdobiu si budete môcť vypočuť 17. novembra vo vysielaní Rádia DEVÍN. Rastislav Šimášek sa v každom dieli venuje jednej rozhlasovej hre (…).

Krehký príbeh mladej sestričky, ktorá zažíva prvé dni revolúcie a okolo nej sa točí príbeh otca jej dieťaťa, z ktorého sa vykľul spolupracovník ŠTB, príbeh mladého lekára, ktorý jej rozumie a začínajú ju pri ňom hriať city, príbeh lásky k dcérke, ktorej musí vysvetliť éru, ktorá sa začína, to všetko v jednom veľkom Vzkriesení. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)