Hlavička 1/2 (2019)

Juraj Raýman. Rozhlasová hra pro mládež.  Produkce Silvia Lukáčová. Hudební dramaturgie Katarína Bielčiková. Mistr zvuku Stanislav Kaclík. Dramaturgie Zuzana Kolmosová. Režie Róbert Horňák.

Účinkují Miroslav Noga, Lucia Vráblicová, Jana Lieskovská, Ivan Martinka, Richard Stanke, Alžbeta Hrnčiariková, Alex Koníček, Erik Koníček, Lukáš Krčmár, Ingrid Ištoková, Patrik Minár, Dušan Vaňo a další.

Natočeno 2019. Repríza 27. 3. 2020 (SRo Rádio Junior, 9:00 h.; 46 min.), 2. dílu 2. 4. 2020 (SRo Rádio Junior, 13:00 h.; 51 min.).

Lit.: Dianišková, Veronika – Vlasková, Rozália: Pátrací týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 24. 3. 2020 (článek). – Cit.:  Ahojte, Juniorky a Junioráci, určite ste aj vy teraz väčšinu času doma a už máte pocit, že poznáte každý kút vášho bytu. Prichádza na pomoc náš pátrací týždeň! V ňom sa premeníme na detektívov a spolu s našimi hrdinami budeme pátrať po tých najnezvyčajnejších veciach. Počuli ste už napríklad o komárovi, ktorý by hľadal vlastné zuby? Že nie? Tak vedzte, že u nás jeden taký lieta. A vy si zatiaľ zoberte baterky, lupy a hor sa preskúmať všetky zákutia vášho domova! A pokojne nám aj napíšte čo skryté, zabudnuté či dávno stratené ste v zásuvkách, zaprášených rohoch, pod posteľami a skriniach objavili. A nezabúdajte nás pri tom počúvať (…).

Príbeh o láske, a tým pádom aj o starostiach. Bol raz jeden dom, do ktorého sa nasťahovala Alicina rodina. Alica má brata Miňa, ktorý je tak trochu zvláštna hlavička. Na hlave nosí prilbu a správa sa čudne, ale Alica ho má aj tak veľmi rada a aj Milan má rád ju. Medzitým sa neďaleko Alicinho domu objaví TBZR – Tajné bratstvo zlepenej ruky. Traja chlapci pátrajú po Alicinom tajomstve.

Výnimočný príbeh o autistickom chlapcovi, jeho rodine, o láske i priateľstve napísal Juraj Raýman. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)