Jédermanovo putovanie k vežičke (Jedermanovo putování k věžičce, 2020)

Michaela Rosová. Rozhlasová hra. Dramaturgie Mária Danadová. Mistr zvuku Peter Janák. Režie Iveta Ditte Jurčová.

Účinkují Matúš Kvietik, Ľubomír Bukový, Eva Moresová, Dominik Zaprihač, Renáta Ryníková, Ivana Kováčová, Ondřej Daniš, Juraj Smutný, Mária Šamajová a Mariana Mackurová.

Natočeno 2020. Premiéra 8. 12. 2020 (SRo Rádio Devín, 21:30 h.). Repríza 11. 12. 2020 (SRo Rádio Devín, 21:30 h.); 31. 5. – 5. 6. 2022 (SRo 8 Rádio Litera). K poslechu zde.

Lit.: anonym: Rozhlasová hra: Jédermanovo putovanie k vežičke / Michaela Rosová. Rozhlasová tvorba. In web SRo Rádio Devín, 2. 12. 2020 (anotace). – Cit.:  Príbeh v hrubých obrysoch sleduje známu stredovekú náboženskú moralitu o zmysle života. Krajinu pohlcuje mor a náš hlavný hrdina, Jéderman, sa tak ako mnohí ďalší snaží zachrániť útekom na tzv. morový kopček. Smrť mu kráča za pätami, občas už je celkom blízko a snaží sa mu dohovoriť, že odchod na vyvýšené miesto mu nepomôže, každý má svoj čas vymeraný a treba sa pripraviť na odchod. Hrdina sa však nevzdáva, ešte by si rád požil. Po ceste stretáva alegorické postavy ako je Hojnosť, Šťastie, Priateľstvo, Zem, Vesmír a Opica. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)