Věk na vdavky (2021)

Aneta Mašková. Připravila Eva Lenartová. Zvukový mistr Zdeněk Prchlík. Hudba Antonín Schindler. Režie Tomáš Soldán.

Účinkují Ivana Plíhalová, Jaroslav Krejčí, Kristína Jurková, Naděžda Chroboková-Tomicová, Václav Stojan, Natálie Tichánková a Jan Ťoupalík.

Nastudovala Olomouc v roce 2021. Premiéra 13. 2. 2021 (ČRo Olomouc, 18:05 h.; 25 min.) v cyklu Setkání s literaturou.

Lit.: ele (= Lenartová, Eva): Aneta Mašková: Věk na vdavky. In web ČRo Olomouc, 13. únor 2021 (článek). – Cit.: Příběh z prostředí anglické venkovské šlechty, napsala mladá olomoucká autorka Aneta Mašková. Na sociálních sítích na sebe prozradila, že je vzrůstem malá, ale zato velká milovnice kávy a čokolády a že je fanynka hokeje a fotbalu, která nejenže ví, co znamená offside, ale dokonce ho i pozná.

Aneta Mašková má velmi ráda romány Jane Austenové, sester Brontëových, Elizabeth Gaskellové, Charlese Dickense, Daphne du Maurier či Barbary Erskinové, což taky vysvětluje, jak je možné, že autorka z Olomouce píše povídky ze života anglické šlechty, dobově umístěné na přelom 18. a 19. století. V těchto časech se také odehrává dramatizovaná povídka Věk na vdavky. Očekávat můžeme salónní rozmluvy i řeči za zavřenými dveřmi. Nevěsta je bohatá, rodiče tedy očekávají stejně movitého ženicha. Plány rodičů však ne vždy dojdou naplnění. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)