Najväčší z trubirohov (Největší z trubačů, 1987)

Václav Šuplata. Rozhlasová pohádka.  Dramaturg Ľuboš Machaj. Zvuková a technická spolupráce Peter Janík a Ernest Valcel. Režie Viktor Lukáč.

Účinkují Stano Dančiak, Miroslav Noga, Boris Farkaš, Martin Huba, Oľga Šalagová, Ivan Rajniak, Ján Klimo, Viera Richterová a Ria Paldiová.

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava v roce 1987. Repríza 22. 5. 2021 (SRo Rádio Devín, 58 min.).

Pozn.:  Najväčšieho z trubirohov si v rozprávke zahral Stano Dančiak. Bude to trubiroh, ktorý nie je len taký obyčajný trubiroh, ale aj niekto, kto trúbi na rohu. A trúbi v takom kráľovstve, v ktorom kráľ, ako býva zvykom, ponúka pol kráľovstva. Tentoraz za novú, veselú rozprávku, ktorú ešte nikdy nepočul, pretože rozprávky nadovšetko miluje. Pierko, náhodný pocestný sa rozhodne, že takú rozprávku napíše. Lenže narazí na kronikára, ktorý má v rukách skutočnú moc. Len to, čo zapíše do kroniky, sa skutočne udeje. Ako sa príbeh zamotá a neskôr rozmotá, sa dozviete v rozprávkovej hre Václava Šuplatu. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)