Kolónia Lambda Pí (Kolonie Lambda Pí, 1979)

Jozef Repko. Vědeckofantastická rozhlasová hra. Technická spolupráce Alena Čermáková, Alojz Janeček. Odpovědný redaktor Emil Fillo. Režie Dušan Zimen.

Účinkují Ladislav Chudík, Emil Fillo, Anna Bučinská, Martin Gregor, Karol Machata, Marián Gallo, Gustáv Legéň, Anton Korenči, Igor Kováč, Peter Mišík, Jozef Šándor, Vladimír Minarovič, František Obžera, Hana Kostolanská a Ria Paldiová.

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava v roce 1979. Repríza 8. 12. 2021 (SRo 8 Rádio Litera, 50 min.).

Pozn.:  Vedeckofantastický príbeh sa odohráva v 29. storočí na palube obrovskej vesmírnej lode, ktorá už vyše päťsto rokov letí diaľavami vesmíru. Žijú na nej potomci dávnych odvážlivcov, ktorí kedysi opustili Zem, aby hľadali pre ľudstvo ďalšie planéty vhodné na osídlenie. Po dlhej púti vesmírom sa Lambda Pí vracia na Zem, no kolonisti o tom nevedia, pretože vládcovia kolónie geronti úmyselne zatajujú všetky informácie o rodnej planéte svojich predkov a chcú ju ovládnuť pomocou superhmoty, voči ktorej sú pozemšťania bezmocní. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)