Čarodejný nápoj (Čarodějný nápoj, 1987)

Pavol Dobšinský. Pohádková hra. Dramatizace Dušan Brindza. Dramaturgie Ľuboš Machaj. Hudba Peter Breiner. Zvuk Imrich Adamko a Alena Duchoňová. Hudební dramaturgie Miroslav Nemec. Režie Milan Semík.

Osoby a obsazení: kuchařka Katrena (Eva Krížiková), hvězdář (Eduard Bindas), Dražko (Stanislav Dančiak), Ratibor (Ivan Gogáľ), Lesanka (Hana Gajdošová), Hanka (Ľudmila Mandžárová), Ľubor (Pavol Topoľský), 1. král (Karol Machata), 1. královna (Zdena Grúberová), 2. král (Ivan Krivosudský), 2. královna (Eva Rysová), hlas (Ján Valentík).

Připravil Československý rozhlas Bratislava v roce 1987 (48 min.).

Lit.: anonym: Čarodejný nápoj. In Televízia a rozhlas 50/1996, str. 15 (anotace) – Cit.:  V rozprávkovej hre sa vyberieme na kráľovský zámok. Bolo tam rušno a kuchárka Katrena sa nestačila poriadne obracať. Princ sa vrátil z poľovačky, a ani v peci ešte nebolo zakúrené. Keď inak nie, pomohla čarodejná kniha, a razom sa objavilo voňavé, do chrumkava vypečené kuriatko. Najvyšší čas, princ Ratibor bol nazlostený ako diviak. Aj od hladu, aj preto, že ctení kráľovskí rodičia znova začali húsť tú istú protivnú pesničku: vraj synu náš už je na čase, vyber si konečne daktorú z princezien, a hneď vystrojíme svadbu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)