Hrad Svícen (2009)

Původní rozhlasová pohádka. Napsal Karel Šiktanc. Hudba Zdeněk Zdeněk. Dramaturgie Václava Ledvinková. Zvuková spolupráce Josef Plechatý. Režie Yvona Žertová.

Osoby a obsazení: vypravěč (Jan Vlasák), Janek Kulhánek (Lukáš Hlavica), Terezka (Jitka Ježková), Štěpán (Michal Zelenka), převoznice, paní ze Svícnu (Libuše Švormová), pán ze Svícnu (Pavel Pípal), velitel (Karel Vlček), první holub (Dalimil Klapka), druhý holub a hlas stromu (Anna Suchánková), Cyril (Oldřich Vlach), Smejtko (Jiří Práger) a Madlena (Naděžda Vicenová).

Natočeno v roce 2009. Premiéra 26. 12. 2009 (ČRo 2 Praha, 13:05 h.). Repríza 29. 3. 2020 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Pozn.: Na svátek svatého Štěpána si rozhlasová pohádka trochu pohraje se jmény. Bude se v ní totiž pátrat po pánech z tajemného hradu Svícen, kteří se kdysi bůhvíproč a bůhvíjak ztratili. Prý ale každého z nich stačí oslovit tím správným jménem. A v premiéře pohádky Karla Šiktance v režii Yvony Žertové se bude hrát především o jedno jediné jméno, které sluší právě 26. prosinci. Zveme k poslechu od 13:05 hodiny.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)