Zázračné prstienky (Čarovné prstýnky, 1974)

Markéta Zinnerová. Pohádka. Hudba Milan Dubovský. Překlad Božena Čahojová-Bernátová. Dramaturgie Emília Drugová. Hudební dramaturgie Katarína Cútová. Zvuková a technická spolupráce Ada Rehorová a Stanislava Čechvalová. Režie Viktor Lukáč.

Osoby a obsazení: Kubo (Marián Labuda), vypravěčka (Mária Kráľovičová), víla Bohdanka (Eva Večerová), Hanka (Viera Topinková), Martin (Peter Jerguš), Hromotĺk (Dušan Zimen), sluha (Gustáv Legéň), stráž (Ľubomír Dobrovoda), papoušek (Ria Paldiová), flašinetář (Anton Glézl), stařenka (Mária Prechovská) a hlas (Arnošt Šebesta).

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava v roce 1974. Repríza 22. 3. 2022 (SRo Rádio Junior, 38 min.

Pozn.: Víla Bohdanka z českých Jizerských hor sa zaľúbi do prstienkov slávneho prstienkára Kuba. A napokon sa zaľúbi aj doňho a on do nej. Predáva s ním na jarmokoch a tancuje pre návštevníkov. Ich Zázračné prstienky potom pomôžu ďalším dvom zaľúbencom – Hanke a Martinovi. Hanku totiž chcel jej pán – Hromotĺk – vydať za svojho sluhu. Lenže Hanka od radosti zabudla na jedno upozornenie a víle Bohdanke priniesla nešťastie… (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)