Jako zabít Ptáčka (2014?)

Ladislav Pecháček. Povídka. Připravila Jana Pithartová.  Zvukový mistr Leoš Sedláček. Dramaturgie Tereza Mičiaková. Režie Pavel Krejčí.

Účinkují František Staněk, Michal Przebinda. Zpěv Jakub Tvrdík.

Připravil Hradec Králové v roce 2014 (?). Repríza 27. 11. 2022 (ČRo Hradec Králové, 18:05 h.) v cyklu Na hradecké nedělní vlně; 8. 1. 2023 (ČRo Pardubice, 18:05 h.) v cyklu  „Na nedělní vlně z Pardubic“.

Lit.: baj – Krejčí, Pavel: Čtyři povídky z knihy spisovatele a scenáristy Ladislava Pecháčka s názvem Hořká čokoláda. In web ČRo Hradec Králové, 19. prosinec 2022 (článek). – Cit.: Soubor dvanácti povídek spisovatele a scenáristy Ladislava Pecháčka s názvem Hořká čokoláda vydalo nakladatelství Knižní klub v roce 2012. Český rozhlas Hradec Králové do vysílání vybral čtyři z nich: Jako zabít Ptáčka, Dobře utajené housle, Takové malé delirium a Čokoláda jedna báseň.

Ladislav Pecháček (*1940 Litomyšl) je původní profesí lékař. Zkušenosti z každodenní lékařské praxe zúročil ve svém literárním a scenáristickém díle. Knižní prvotina Amatéři se stala základem mimořádně úspěšné šestidílné filmové série, začínající filmem Jak svět přichází o básníky. (…)

Prózy Dobří holubi se vracejí a Vážení přátelé, ano jsou rovněž známé i z filmové podoby. Vrcholem jeho literární tvorby je román Osvobození kino Mír, za který autor získal Literární cenu Knižního klubu.

V povídkách Ladislava Pecháčka v knize Hořká čokoláda se snoubí kriminální zápletky s vtipem a nadhledem zručného humoristy a na konci každé z nich čeká čtenáře, v našem případě posluchače, překvapivé rozuzlení s novým a možná ještě větším tajemstvím.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)