Citová zmes (Citová směs, 1999)

Zuzana Uličianska. Počítačová féerie o manželském trojúhelníku. Hudební spolupráce Katarína Cútová. Dramaturgie Vanda Feriancová. Majster zvuku Peter Daniška. Režie Táňa Padlánková.

Osoby a obsazení: Já (Diana Mórová), Ty (Marek Majeský), On (Marián Slovák), Ona (Eva Matejková), Ono (Sandra Budveselová).

Premiéra 9. 9. 1999 (Slovensko 1, 32 min.). Česká premiéra 6. 11. 2000 (Vltava, 11:00 – 11:32 h.). Repríza 8. 3. 2022 (SRo Rádio Devín, 21:45 h.).

Pozn.: V tejto hre sa stretneme s mladou ženou, ktorá žije svoj rýchly život medzi dvoma mužmi a torzá svojich zážitkov zaznamenáva do počítača. Postavy z jej počítača sa svojimi replikami začínajú po čase až nápadne podobať a túžba po životnej zmene sa tak stáva iba návodom na to, ako začať ďalší stereotyp.
Hra sa dostala na svetovom festivale Prix Italia 2000 medzi najlepšie tri hry sveta a následne nato v roku 2001 zvíťažila na 17. festivale pôvodnej slovenskej rozhlasovej hry v Bojniciach.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)