Princezna Skořápka a Hadí král (1996)

Vratislav Šťovíček. Pohádka na motivy z Indonésie. Hudba Petr Mandel. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: vyprávěč (Jiří Hanák), želva Kolo-Kolo-Pua (Věra Galatíková), král / bílý pták (Tomáš Töpfer), královna (Daniela Kolářová), princezna v kokosu (Kateřina Rychnovská), princezna z kokosu (Veronika Gajerová), princezna Kokosová skořápka (Iveta Dušková), had Lemba-Iung / princ (Jiří Bartoška), rádža Rimpa (Jiří Holý), tygr Hari-Man (Ivan Gübel), služka Rimi (Magdalena Chrzová), černá kobra (Hana Doulová-Krobotová), hlasy džungle, poddaní aj. (Jana Henžlová, Šárka Kubelková, Branislav Mazúch, Jiří Bittner, Veronika Dušková a Ladislav Brothánek).

Natočeno v roce 1996. Premiéra 25. 12. 1996 (Praha, 13:05 h.). Repríza 1. 8. 2021 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.; 53 min.).

Vydala Radiotéka, říjen 2016 (MP3).

Pozn.: S rozhlasovou pohádkou z roku 1996 zavítáme do vzdálené říše tisíce ostrovů i do tajemné indonéské džungle. Stařičká želva Kolokolopua si tam pro nás připravila příběh. Platí tu jen jediné pravidlo poněkud zvláštní násobilky, jehož výsledek si ale stejně každý může vyložit po svém. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)