Yetti sa pätí (Yetti se zdráhá, 1979)

Bibiana Wallnerová. Hra pro mládež. Dramaturgie Emil Fillo. Hudební dramaturgie Dana Reková. Zvuk Július Galád, Luboš Macko. Režie Jozef Dánai.

Účinkují Peter Mišík, Zuzana Zimenová, Tatiana Kučeráková, Klaudia Vašeková, Luboš Mikulský, Viera Topinková, Leopold Haverl, Alojz Kramár, Viera Weidlerová, Peter Jezný.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 1979. Repríza 18. 2. 1989 (Bratislava, 14:30 h.; 61 min.) pod názvem Yetti.

Lit.: Jurčo, Martin: Bibiana Wallnerová: Hlas z rozhlasu väznili dva roky komunisti. In web Sme, 1. 8. 2014 (nekrolog). – Cit.: (…) Bibiana Wallnerová patrila medzi významné autorky rozhlasových hier, najmä pre deti a mládež. Medzi jej najznámejšie patrili Symfónia haf dur, Ako si nezabiť sestru, Viking Vike, Obžalovaný, nalejte nám čistého vína či Bocianí pahorok.

Za všetky zaujímavé spomeňme dve: Yeti sa pätí z roku 1979 o jedenásťročnom dievčati, ktoré trávi život v horskom prostredí, kam sa odsťahovalo s mamou lekárkou. (…)

Príbeh rozhlasovej hry pre mládež sa odohráva na chate horskej služby, kam si príde liečiť zlomené srdce lekárka so svojou malou dcérou. Chatár a šéf horskej služby tu žije s malým synom. Začína sa spleť vzťahov a dobrodružstiev.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)