Madona s dieťaťom (Madona s dítětem 2024)

Stanislav Štepka. Hořká komedie z domu vedle dálnice v podání Radošínského naivního divadla. Hudba a hudební nastudování Juraj Haško. Texty písní Stanislav Štepka. Mix písní Peter Ács. Hudební režie David Fernando Riko. Ozvučení Roman Laščiak, Juraj Minarovič. Mistr zvuku Peter Daniška. Produkce Dominik Smažil. Dramaturgie a režie Viera Benediková.

Účinkují Stanislav Štepka, Mojmír Caban, Maruška Nedomová, Martina Slobodová, Anna Dysko, René Štúr, Peter Ondreička, Ladislav Hubáček, Vladimír Svítek.

Připravili Rozhlas a televízia slovenska a Radošinské naivné divadlo v roce 2024. Premiéra 1. 4. 2024 (SRo Rádio Slovensko, 12:14 h.; 104 min.).

Lit.: anonym: Stanislav Štepka: Madona s dieťaťom. In web SRo Rádio Slovensko, 26. 03. 2024 (článek + video ukázky ze zkoušky). – Cit.:  Rádio Slovensko tradične, tak ako aj po minulé roky, pripravilo na Veľkonočný pondelok hru Stanislava Štepku v podaní jeho Radošinského naivného divadla. Tentokrát to bude zostrih verejnej nahrávky trpkej komédie s názvom Madona s dieťaťom. (…)

Stanislav Štepka v hrej rozmýšľa o tom, čo je v živote dôležité a čo nie. Hra je o Madone s dieťaťom, ktorej hodnota sa nedá vyčísliť peniazmi, a práve preto má obrovskú cenu ako- povedané slovami postavy z hry – „farebná správa o láske“. Jedinečné Štepkove postavy vytvárajú priestor na zasmiatie sa i zamyslenie nad sebou samými, nad dobou, v ktorej žijeme.

Diváci verejnej nahrávky odmenili jedinečné Radošinské divadlo úprimnými salvami smiechu a tvorcovia rozhlasovej podoby hry veria, že sa im podarilo dobrú atmosféru z nahrávky preniesť i do jej zostrihu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)